Uitvaart livestream, alle antwoorden.

Livestream boeken

Wanneer een geliefde overlijdt, kan het voelen als een moeilijke periode en het regelen van de begrafenis kan overweldigend zijn, vooral voor degenen die ver weg wonen.

Hoe livestream je een uitvaart?

Live streaming van een begrafenis wordt steeds populairder.

Nu kunnen vrienden en familie van over de hele wereld een begrafenis in realtime bijwonen, vanuit het comfort van hun eigen huis.

Er zijn een aantal openbare platforms die gebruikt kunnen worden om een ​​begrafenis te livestreamen – YouTube en Facebook zijn slechts twee voorbeelden. Er kan ook overwogen worden om de hulp van een professionele dienst in te schakelen zoals Amsterdam View. Daarmee is de video beveiligd, kan er muziek worden afgespeeld en kan de livestream ook op een later moment worden terug gekeken. Bij de registratie op locaties worden eigen microfoons geplaatst waardoor alle toespraken goed verstaanbaar zijn. Sommige crematoria bieden een basis livestream aan met een vaste camera aan het plafond.

Om een goede livestream ervaring voor familie en vrienden tijdens een begrafenis te garanderen, is het juiste apparatuur nodig om zowel het geluid als de beelden vast te leggen. Controleer en bevestig alle technische aspecten van tevoren en zorg ervoor dat vrienden en familie toegang hebben tot de benodigde links en informatie om de livestream te bekijken. 

Houd er rekening mee dat er mogelijk verbindingsproblemen kunnen zijn, dus controleer de internetconnectiviteit en laad apparatuur van tevoren op. Livestreaming van een begrafenis is nuttig voor degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn of voor het beperken van bijeenkomsten tijdens de pandemie. Livestreaming-kosten zijn afhankelijk van of er gebruik wordt gemaakt van een professionele service of dat men zelf streamt. 

Overweeg of Facebook een geschikt platform is voor het publiek. Livestreaming stelt iedereen met internettoegang in staat om virtueel aanwezig te zijn en afscheid te nemen. Voor meer informatie over livestreaming van begrafenis, neem contact op met Amsterdam View of de lokale begrafenisonderneming.